Så kan du finansiera din elmoped

Om du drömmer om att köpa en elcykel eller elmoped finns det möjlighet att köpa den redan nu. Med ett lån behöver du inte skjuta upp drömmen. Tänk på att köpa ett elfordon som passar dina behov.

Är du sugen på att köpa en elmoped eller en elcykel? Det finns lite olika modeller på marknaden både när det gäller elcyklar och elmopeder. Det kan vara lite knepigt att veta vilken modell du ska välja. Men det finns några bra tips som kan underlätta valet av elmoped och elcykel. Om du vill köpa en ny moped eller cykel redan nu men inte riktigt har hela summan ännu behöver du faktiskt inte vänta tills du har sparat ihop hela beloppet. Du kan köpa din elmoped eller elcykel redan idag. Hos Brixo kan du låna upp till 30 000 kronor. Ansökan tar två minuter att genomföra och direkt som lånet beviljas landar pengarna på ditt konto. Det är möjligt att låna med betalningsanmärkningar, det är din framtida återbetalningsförmåga som avgör om du får ett lån. När du tar ett lån kan det vara bra att kolla upp om det är någon ränta. Du ska också planera för hur återbetalningen ska ske. Ju snabbare du kan betala tillbaka lånet desto bättre är det.

Fördelar med privatlån:

  • Ansökningsprocessen går snabbt
  • Snabb utbetalning
  • Du kan spendera pengarna på vad du vill
  • Du behöver inte vänta med det du drömmer om

Tips när du ska välja elmoped

Elmopeder blir allt vanligare och sträckan du kan köra en elmoped ökar ständigt. De är också billigare i underhåll än en moped med förbränningsmotor. Att välja en elmoped är snällt mot miljön och ger dessutom en behaglig körupplevelse. Med ett fulladdat batteri kan du ta dig ungefär 4-6 mil och det kostar ungefär 20 öre per mil. När du köper en elmoped ska du tänka på att det finns två klasser, klass 1 och 2. En elmoped klass1 får köras i max 45 km/h och du behöver ha hjälm och ett EU-mopedkörkort. Elmoped klass 2 får ha en maxhastighet på 25 km/h och kan jämföras med en elcykel. Trafikreglerna är samma som för en cykel men du behöver körkort.

Välj rätt elcykel

När du väljer elcykel kan du välja mellan en klassisk elcykel, elhybrid eller elmountainbike. Fundera över vad du ska använda cykeln till innan du köper en. När du köper en elcykel ska du kolla upp service och garanti. Det är också bra att försäkra cykeln. Med en elcykel kan du komma upp i en hastighet av 25 km/h, sedan stängs motorn av.

Försäkra ditt fordon

Det är billigare att köpa en begagnad moped eller cykel men det kan finnas nackdelar med det. Om fordonet är för gammalt kan garanti och dylikt gått ut och du kan inte utnyttja det om fordonet mot förmodan skulle gå sönder. Du måste trafikförsäkra ett motordrivet fordon som går över 25 km/h i Sverige och det kan vara en bra idé att hel- eller halvförsäkra ditt fordon om något skulle hända. Oavsett om du väljer att köpa en ny eller begagnad moped måste den servas regelbundet. Innan du väljer elmoped eller elcykel ska du kolla hur lätt det är att hitta reservdelar och vart det finns ett serviceställe.