Skaffa egen laddbox

Kör du elbil eller planerar du att köpa en elbil? Då bör du satsa på en egen laddbox. Du laddar mycket effektivare, snabbare och säkrare med en laddbox, än när du använder ett vanligt eluttag.

Electric,Car,Charging,In,Power,StationElbilen har gjort sitt intåg på riktiga i de svenska hemmen. Idag är det relativt många som kör elbil eller planerar att köpa elbil inom en snart framtid. Förutom att det är bättre för klimatet, så är det mycket billigare att köra på el än på fossilt bränsle. Om du har en elbil eller hybrid bör du satsa på en egen laddbox i ditt garage eller på en stolpe utomhus. Du kommer ladda tio gånger snabbare och även mycket säkrare. När du laddar din bil vill du vara säker på att inte överbelasta hemmets elsystem. Gå in på Telge Energi och Läs om laddbox där.

Egen laddbox

Plug,The,Charger,Access,To,Vehicle,Electrification.Med egen laddbox kan du tanka din bil oerhört snabbt. När du kommer hem från jobbet sätter du bara i sladden mellan laddboxen och bilen. Sedan behöver du inte tänka något mer på det. Det fina med en laddbox är att den är mycket säkrare än ett vanlig eluttag i väggen. Att ladda batteriet fullt på en elbil kräver mycket av elsystemet och propparna kan lätt gå. Med en laddbox behöver du inte tänka på det. Boxen är en hårdvara som är särskilt utformat för sitt ändamål: att snabbt kunna ladda en elbil. Det kräver mycket energi. Den andra fördelen med en laddbox är att den slutar ladda när batteriet är fullt. Du behöver alltså inte oroa dig i onödan. För det tredje kommunicerar laddaren med dig när den är färdigladdad. Du ser det enkelt i din app på mobilen. En laddbox är:

  • Tidseffektiv
  • Säker
  • Underlättar vardagslivet

Köra elbil

I Sverige växer elbilsmarknaden oerhört snabbt. Inom ett par år kommer det att finnas många begagnade elbilar att köra. Det finns många fördelar med att köra elbil: billigt bränsle, skatteförmåner och bonus malus. Kör du mycket bil kommer du faktiskt tjäna in kostnaden för inköpet av en ny eller nyare elbil tämligen snabbt. Att köra elbil handlar både om klimat och ekonomi. Vi behöver minska vårt beroende av fossila bränslen, samtidigt som vi vill fortsätta leva bekväma moderna liv. Det är skönt att ha egen bil och samtidigt känna att du inte påverkar klimatet så mycket. Du kan helt enkelt köra bil med lite bättre samvete.

Längre resor med elbil

Det största problemet med en elbil är när du ska göra en längre resa. Eftersom elbilsmarknaden växer, håller Vägverket på att bygga laddstationer över hela landet. Målet är att du ska kunna köra elbil i hela Sverige. Men det tar lite tid. Därför är det klokt att alltid kolla upp laddmöjligheter innan du reser någonstans. Sommartid är det också smart att planera in att det kommer ta lite tid på laddstationen. Det kommer vara många elbilar som behöver laddas och det går dessvärre inte lika snabbt som att fylla på 40 liter diesel eller bensin i tanken. Men med planering kan du ta dig mycket långt med din elbil. Förutom att du kan njuta av att du kör mycket billigare då bensin- och dieselpriserna verkligen skjutit i höjden sista året.