Så köper du en bra moped

Det är inte billigt att köpa en moped. Därför ska du tänka till och göra ett smart val för att minska kostnaderna. En elmoped är ett bra alternativ om du vill slippa tänka på bensinpriset, service, underhåll samt avgaser.

När du ska köpa en moped finns det olika alternativ att välja mellan. Du kan antingen köpa en ny elmoped eller en begagnad moped. Det finns fördelar och nackdelar med båda. En begagnad moped är billigare i inköp men du kan råka ut för andra kostnader som oväntade reparationer. Jämfört med en elmoped kostar dessutom bensinen betydligt mer än att ladda den. Om du överväger att köpa en elmoped istället för en begagnad men inte riktigt har hela summan kan du gå in på GFMoney och ansöka om en kontokredit.

Låna pengar till en moped

GFMoney erbjuder en flexibel kontokredit med ett låneutrymme upp till 30 000 kronor. Det kan vara värt att köpa en dyrare moped och sedan slippa alla dyra kringkostnader som en begagnad moped kan medföra. När du tar ett lån är det en bra idé att räkna ut vilken ränta du betalar för lånet.

Här behövs inga kladdiga oljor eller byten av andra smutsiga delar.Läs mer här om elmopeder.

Slipp oro över bensinpriser

Det finns många fördelar med en elmoped jämfört med en vanlig moped som att den är rolig och billig att köra. Dessutom är en elmoped ljud- och underhållsfri samt svårare att stjäla. Med en elmoped kan du köra ungefär 40–70 km beroende på modell.