Bra dubbdäck för vintern

Vintern kommer som en chock för många bilägare varje år. Man har inte hunnit kolla upp vilken typ av dubbdäck som ska sättas på bilen. Därför skriver vi idag om just dubbdäck, detta för att fler ska få koll på vad som finns på marknaden och vad som fått bäst i test.

Redan från den första oktober, är det inte ovanligt att vintern påverkar väglaget i landet. Så det är hög tid och kolla upp vilka vinterdäck du ska ha till ditt fordon. Köp dina däck hos dack365.se.

Test av nya däck hos stora tillverkare

Varje år kommer det nya dubbdäck, och det är bar att utvecklingen går framåt. Detta för att trafiksäkerheten under sämre väglag alltid kan förbättras. Men hur är det nya däcken som finns på marknaden nu? Det har ViBilägare testat i bland annat friktionstest, som går att läsa mer om i där. Däcken som de testade var Bridgestone Blizzak WS 80, Continental ContiVikingContact 6, Goodyear Ultra Grip Ice 2, GT Radial Champiro Winter, Michelin X-Ice XI3, Nokian Hakkapeliitta R2, Pirelli Ice Zero FR och ett anonymt däck. De senaste vinterdäcken på marknaden har flera av dem små skåror som ska gripa tag i isen på vägarna och i snöns ojämnheter, och består av ett gummi som ska hålla sig smidigt och inte påverka av vinters kyla.

Resultatet av testet

Av testet som gjordes av ViBilägare kom man också fram till ett resultat. Däcken testades i olika kategorier, där test på is, snö, blöt väg och torr väg var där man testade däcken och gav dem olika poäng för sin prestation. och de två bästa fick hela 29 poäng. Topp tre på is var däck från Nokian, Goodyear och Hankook. Läs mer om däcktestet här.