Bra vintersikt i bilen med extraljus

Nu när mörkret och kylan är här så är det superviktigt att du rustar bilen för din och andras säkerhet. Det gäller bland annat att behålla sikten på mörka vägar och vara förberedd för frostiga nätter. 

Men snö, is, blåst, mörker och regna kan det vara svårt att se ute på vägarna och det finns många saker som kan ställa till det för dig om du inte ser ordentligt. Här följer några tips som hjälper dig få bättre sikt.

Förbättra bilens ljus

När det blir mörkare är det desto viktigare att ha starkare och bättre ljus på bilen. PÅ http://www.extraljuskungen.se/extraljus/ kan du köpa tillexempel extraljus. Halogenextraljus eller LED-extraljus kan vara något för dig att köpa för att förbättra helljusen. Det finns flera styrkor att välja bland. Strålkastarna kan också bli bättre genom bra rengöring ofta. Viktigt är även att se över om strålkastarinställningarna på din bil är rätt och att du byter lampor parvis när det är dags, skriver Expressen. Då slipper du ojämn belysning.

Vintermåsten för bilen

Du bör i allmänhet vintersäkra din bil, något som det tipsar om i en artikel från Svenska Dagbladet. Där tipsas det bland annat om att du måste byta vinterdäck i tid och se över däckens mönsterdjup. Se till att du har frostskydd i din spolarvätska så att din sikt inte skyms. Och vill du slippa frost på bilrutan på morgonen finns det knep för det med. Och till det behöver du inte mycket.

”Allt du behöver är en sprayflaska, alkoholen isopropanol (säljs bland annat på Kjell & Co), lite diskmedel och vatten”, skriver tidningen Café, där du kan läsa hur du går vidare näst.