Bygg ett garage för din moped

Elmopeden är ett både smidigt och miljövänligt sätt att färdas i både urbana och lantliga miljöer. Om elmopeden är ditt föredragna transportsätt vill du förstås ha någonstans att förvara den. Varför inte bygga ett garage själv?

Att bygga ett garage till din elmoped är enkelt så länge du har rätt verktyg. För ett mindre projekt räcker det med att du har en grundläggande uppsättning av manuella verktyg som hammare, skruvmejslar och så vidare. På maskinsidan kommer du långt med borrmaskin, skruvdragare och cirkelsåg. Ett märke som tillverkar maskinverktyg av hög kvalitet är Milwaukee verktyg och de är dessutom väldigt prisvärda.

Du behöver inte särskilt många verktyg

Enligt TV-snickaren Mattias Särnholm behöver en amatör inte ha fler verktyg än vad hen kan bära. Bortsett från att det är bra om du har fler maskiner gäller detsamma om du ska bygga ett moppegarage. Särnholm tilläger:

”Det viktiga är att du unnar dig kvalitet. Då blir det mycket roligare och lättare att jobba. Köp bra grejer, eller låt bli att köpa alls”.

Ett garagebygge till elmopeden börjar precis som alla andra byggprojekt med ett gediget planeringsarbete. Du behöver fundera på vilken grund garaget ska stå på, om det ska vara isolerat eller inte och om du ska dra in el. Använd dig av någon av alla guider som finns på nätet så vet du att du inte glömmer något. Att du kan spara stora pengar på att bygga själv är en bonus som kommer göra hela byggprocessen rolig och motiverande.