Eldrivna fordon är bättre än bensindrivna

Det finns många fördelar med att välja eldrivna fordon framför bensindrivna. El är det drivmedel som kommer att användas mest i framtiden, eftersom vi inte kan släppa ut mer växthusgaser utan att orsaka stora skador på vårt klimat och vår miljö.

Att välja el som drivmedel är ekonomiskt, klokt och hållbart. Elbilar får allt bättre batterier och laddningskapaciteten ökar, vilket gör att det går att resa allt längre med elbilar. Om man inte har körkort eller inte vill resa med bil av annan orsak så är en eldriven kickbike ett bra val. Du tar dig fram smidigt i stadsmiljö samtidigt som du släpper ut mycket mindre växthusgaser jämfört med om du kör en bensindriven moped.

Fördelar med eldrivna fordon

Många vill inte gå över till att använda eldrivna fordon, eftersom de har olika farhågor kring att de inte fungerar lika bra som bensindrivna fordon. En vanlig myt är att om man väljer en elbil så kommer den maximala körsträckan inte att räcka till. Det stämmer dock inte. En elbil som är fulladdad kan köra en sträcka som är längre än vad en genomsnittlig person kör på en dag. En elbil släpper också ut mycket mindre koldioxid än en bensindriven bil. Även när man tittar på bilens hela livslängd så är elbilen den som är mest hållbar. Ladda med förnybar el, så kommer utsläppen att minska ytterligare.
Förutom dessa fördelar så är det också billigare att köra med el som drivmedel, om man jämför med diesel och bensin. Elbilar är också lägre beskattade. Servicen blir både billigare och enklare, vilket beror på att en elbil inte har lika många rörliga delar som en bensindriven bil.

Eldriven kickbike

En kickbike som drivs av el har låg underhållskostnad och är billig i drift. Det enda du behöver lägga ut pengar på är elen som krävs för att ladda batteriet. Du kan enkelt pendla till och från jobb eller skola, i en relativt snabb hastighet. En hopfällbar kickbike är också lätt att ta med sig på allmänna kommunikationer, eller att lagra på kontoret medan du arbetar. Det är dessutom en väldigt miljövänlig kommunikationsform, särskilt om du väljer en kickbike som passar dig väl och som du har tänkt använda i minst några år framöver.