Köpa bil eller leasa?

Köpa en ny bil, en begagnad bil eller helt enkelt leasa en bil långsiktigt? Det finns många alternativ.

bilÄr du sugen på att köpa en ny, begagnad bil? Då bör du titta in https://bilweb.se/, som är en marknadsplats med både nya och begagnade bilar från massor av Sverige olika bilhandlare. Men visste du att det dessutom går att leasa begagnade bilar nuförtiden? I en artikel i M3 går det att läsa om hur var tredje nybilsköp faktiskt är via privatleasing – vilket visar att privatleasing och långtidshyra av bil är något som växer i Sverige.

När du leasar en bil

Vad finns det då att tänka på när du hyr en bil? Bland annat detta:

Det brukar vara dyrt att köra fler mil per år än vad ni kommit överens om, vilket är naturligt eftersom månadsavgiften beror på hur mycket motparten räknat med att bilen faller i värde. Det är också viktigt att förstå vilket skick bilen ska vara i när den lämnas tillbaka – Expressen

Begagnade bilar köps från Sverige

Samtidigt går det i Svenska Yle att läsa om hur importen av begagnade bilar från Sverige når nya rekord i Finland. Från januari till juni 2019 ökade importen med 21 procent, jämfört med samma period förra året. Enligt artikeln står privatpersoner för 40 procent av importen, och företag för resterande procent. I år beräknas hela 45 – 46 000 bilar importeras från Sverige till Finland. Tidigare var Tyskland det land som det importerades flest bilar ifrån, men nu har alltså Sverige toppat listan. Det handlar bland annat om hur låg kronan är just nu, särskilt i jämförelse med euron.