Nytt garage med moderna garageportar

Dags att bygga nytt garage? Då finns det en hel del saker att tänka till kring. Vilka mått ska garaget vara i, vilka garagedörrar ska du välja, hur ska garaget inredas och vad är viktigt att lägga eftertanke vid? Här är alla tips du behöver för att bygga garage.

När du ska bygga ett garage är det viktigt att tänka till kring bygget redan innan du startar för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Ska du till exempel renovera ett befintligt garage eller bygga ett helt nytt? Ibland är det nämligen så att det inte behövs ett helt nybyggt garage utan att det räcker med att bygga om sitt befintliga och anpassa det mer för hur man vill använda garaget. För vissa räcker det med att köpa nya garageportar från Portfirman medan det för andra är behövligt att slita ut hela garageinredningen för att kunna lägga om golvet exempelvis. Så vad behöver du göra? Börja med att bestämma om det är renovering eller ett nybygge som ska ske och se över dina alternativ noga. När du bestämmer dig för att det är ett nytt garage som behövs är det sedan dessa punkter som är viktiga att komma på det klara med innan du sätter igång bygget:

  • Ska det vara varmt eller kallt i garaget?
  • Vilka mått behöver garaget vara i för att fungera optimalt?
  • Vart ska garaget byggas?
  • Har du fått godkänt att bygga garaget? (du behöver anmäla bygget till kommunen och i vissa fall även bygglov)
  • Hur ska garaget inredas för att bli ditt drömgarage?

Bygg ett användarvänligt garage

Något som är bra att tänka på när du bygger garage är att göra det så användarvänligt som möjligt. Vad som ibland glöms bort är till exempel att installera en sidodörr utöver själva garageportarna eftersom detta gör garaget mer lättillgängligt. Ett annat tips är att optimera utrymmet maximalt och det gör du genom att använda både väggar och tak för förvaringsyta, och inte bara golvet – där kommer bilen, eller vilket fordon du nu vill förvara i garaget, att ta mest plats.