Ordning och reda i garaget

Garaget är ett rum som glöms bort och där allt skräp man inte vet vart man ska göra av hamnar. Ofta är det så illa att inte ens bilen får plats. Med ordning och reda kommer garaget bli en arbetsplats där hela familjen vill vara.

Det första du måste göra för att få någon form av ordning och reda i garaget är att rensa ut det skräp som är där. Sortera allt i fyra höger: spara, släng, skänk och sälj. När det kommer till just garaget bör du också ta fram lådor som du markerar upp så som det är markerat på soptippen och allt som ska slängas sorterar du efter detta. Detta eftersom det kan finnas många miljöfarliga ämnen.

Rätt förutsättningar för organisering

När du har slängt allt onödigt skräp är det dags att börja organisera i ditt garage. Ett tips är att skaffa en smart lagerhylla så att du naturligt och enkelt får upp saker på väggarna som brukar ligga skräpa på golvet i ett garage. Köp även lådor och sopsäckar för att lägga prylar i när du sorterar. Det är större chans att du lyckas få ordning om du har rätt förutsättningar hemma för det.

”Köp hem det du behöver för att organisera dig. Det kan vara lådor, sopsäckar eller en ny garderob. Då har du förenklat arbetet och står redo när det väl är dags att börja.” Säger SvD.

Inred garaget

garageNär du lyckats sortera bort allt gammalt skräp och allt som inte hör hemma i garaget har du förhoppningsvis fått fram hur mycket plats som helst. För att kunna utnyttja ditt garage på bästa sätt kan du ställa in en arbetsbänk där du lätt kan ta tag i alla dina hantverkarprojekt. Sätt upp en håltavla på väggen där du hänger upp alla dina verktyg så får du en bra överblick och hittar snabbt just det verktyg du behöver. Att snickra kommer aldrig ha varit enklare.

Har du ett större garage finns det inget som säger att detta inte kan bli en härlig oas för att hänga på. Lägg in en matta i ett hörn och sätt upp ett fint bord med två stolar och någon snygg kudde. Nu får du en naturlig plats att sitta när du har fikarast mellan alla dina projekt.