Skydda dina fordon med förrådstält

Om du bedriver lagerverksamhet av fordon, anordnar en mässa eller förvarar motorcyklar eller bilar, är det viktigt att hålla fordonen skyddade och säkra med ett förrådstält. Ett förrådstält ser ut som ett garage men liknar ett tält i mångt och mycket. Tack vare detta kan du ta dig an en större mängd fordon eller tillbehör om du inte har plats i det vanliga garaget.

Förrådstält är ett prisvärt sätt att skydda ditt fordon och de finns i flera storlekar och utföranden. De är till exempel ypperliga att ha på en fordonsmässa om den sker utomhus eftersom bilen, MC:n eller elmoppen har tak över huvudet. Men förrådstält passar även en verksamhet som behöver ha någonstans att lägga tillbehör, däck och andra viktiga delar.

veteranbilHur används ett förrådstält?

Tack vare de smarta egenskaperna så är ett förrådstält nästan ett måste för folk som har flera bilar eller kanske är samlare på gamla vintagebilar eller veteraner. Förrådstältet utgör ett perfekt skydd mot smuts, sol, väta och snö och kan användas under alla säsonger. På så vis slipper du ideligen tvätta bilen eller skrapa frost från rutan, samt undvika att bilen fryser fast i snön.

Tältet monteras upp enkelt och ned lika smidigt. Detta gör att det är flyttbart och kan medtas till sommarstugan eller på olika event där du behöver ta extra hand om din bil/MC. Om du skulle behöva ett större förrådstält finns det i extra stora storlekar som kan passa flera fordon samtidigt.

Material

Förrådstälten finns i olika material som PVC och PE vilka är de vanligaste. De är i stort sett underhållsfria och tål det mesta. PE är dock lite mer formbart medan PVC är stelare. PVC kan dock vara att föredra när det är vinter ute, eftersom det materialet anses mer slitstarkt. De är också oftast brandsäkra vilket är ett stort plus i kanten.