Sportbilar och bilsalonger

Drömbilar finns det gott om och alla har nog tittat på Fast and the Furious och längtat iväg till hemliga och olagliga streetrace någon gång. Med ledbelysning och vinge bakpå kan du skapa din egen sportbil – eller så satsar du på en ny.

Bilar kan utsmyckas med allt från nya bilmattor till LED ramp, om du vill att en bil ska bli mer sportig i sin look kan du satsa på vinge eller att sänka bilen.

Hetaste sportbilarna just nu

sportbilI King Magazine skrivs det om några av de absolut häftigaste sportbilarna på marknaden, för den som har råd att betala lite mer. Dessa är bland annat:

  • Aston Martin Valkyrie – En racerbil med extra allt, inte minst ljudet från en välutrustad motor i V12-formation. En brittisk hyperbil när den blir som bäst.
  • Polestar 1 – Volvos premiummärke Polestar levererar och det med sin allra första modell för i år. Denna är sportbil och laddhybrid med hela 600 hästar. Den sägs dessutom kunna klara 15 mils körning på bara eldrift, ett rekord bland dagens andra laddhybrider.
  • Bugatti Divo – den italienska racerbilen byggdes i 40 exemplar endast, vilka sålde slut samma dag som premiärvisningn. Till priset av runt 50 miljoner. Med W16-motor och snabba varvtider samt en aktiv bakvinge. En dröm helt enkelt.
  • Porsce Taycan – tyskarna är inte sämre och elbilen Taycan kan enligt utsäga gära 0-100 på under 3,5 sekunder, liksom 0-200 på under 12 sekunder. Toppfarten sägs dessutom ligga på hela 250 km/h om inte mer än så. En bil för banor och skoj.
  • Mercedes-AMG One – hyperbil på en ny nivå som känns aktuellt för F1-banor. Det är ännu bara en bil på projektnivå och frågan är när vi får se denna snabba skönhet ute på bilbanor? Just nu arbetar bland annat ingenjörer med att minska utsläppen som blir ett resultat av en F1-motor.

Det talas även om att Mercedes och Nissan ska bygga sportbil tillsammans, än så länge är det inte verklighet dock. Vilken bil drömmer du mest om?

Bilsalongen i Genève

I Svenska Dagbladet skrivs det vidare om drömbilar som presenterades på bilsalongen i Genève tidigare i år. Där hade vissa bilar upp till 720 hästkrafter, något många inte trott varit möjligt att skapa tidigare.